Kucharz małej gastronomii

Dla kogo kurs kucharz małej gastronomii?

  • chcesz nauczyć się podstawowych zasad gotowania
  • interesujesz się zdrowym odżywianiem i dietami
  • lubisz gotować dla siebie i bliskich
  • myślisz o pracy w gastronomii

Kucharz małej gastronomii odpowiada za przygotowywanie potraw i napojów w punktach gastronomicznych. Zadaniem kucharz jest też dobór i ocena produktów służących do przygotowania posiłków. Kucharz wydaje przygotowane potrawy, które powinny być starannie i estetycznie wykończone.

Czas trwania kursu: 30 godzin dydaktycznych
System nauki: zaocznie lub wieczorowo
Cena: 1199 zł (wszystkie materiały na zajęcia wliczone w cenę kursu)



Uruchamianie kierunków

Uruchamiamy wybrane kierunki już przy kilku osobach chętnych

Plan zajęć

Plan zajęć układamy na cały semestr z góry

Program:

  • zasady bhp
  • podstawy żywienia i zasady higieny
  • technika w gastronomii
  • sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
  • przechowywanie potraw
  • zajęcia praktyczne

Dokumenty po ukończeniu kursu kucharz małej gastronomii:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN
  • certyfikat ukończenia szkolenia/kursu

Dokumenty wymagane do zapisu na kurs kucharz małej gastronomii:

  • dokument tożsamości do wglądu





Bezpłatne zaświadczenia

Dla ZUS, KRUS, MOPS, zakładu pracy, etc. wystawiamy na miejscu

Bezpłatna legitymacja szkolna

Uprawnia do zniżek na przejazdy KZK GOP (do 21 rż.) i PKP (do 24 rż.)

Czesne gratis

Czesne 0 złotych przez cały cykl kształcenia na wybranych kierunkach

Przyjazna szkoła

Sekretariat i budynek szkoły, jest dostosowany dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich

Dyplomy państwowe

Dyplom z tytułem zawodowym otrzymasz w 2 językach: polskim i angielskim

Vouchery

Vouchery, zniżki, stypendia.