Kucharz małej gastronomii
Dla kogo kurs kucharz małej gastronomii?
- chcesz nauczyć się podstawowych zasad gotowania
- interesujesz się zdrowym odżywianiem i dietami
- lubisz gotować dla siebie i bliskich
- myślisz o pracy w gastronomii
Kucharz małej gastronomii odpowiada za przygotowywanie potraw i napojów w punktach gastronomicznych. Zadaniem kucharz jest też dobór i ocena produktów służących do przygotowania posiłków. Kucharz wydaje przygotowane potrawy, które powinny być starannie i estetycznie wykończone.
Czas trwania kursu: 30 godzin dydaktycznych
System nauki: zaocznie lub wieczorowo
Cena: 1199 zł (wszystkie materiały na zajęcia wliczone w cenę kursu)
Uruchamianie kierunków
Uruchamiamy wybrane kierunki już przy kilku osobach chętnych
Plan zajęć
Plan zajęć układamy na cały semestr z góry
Program:
- zasady bhp
- podstawy żywienia i zasady higieny
- technika w gastronomii
- sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
- przechowywanie potraw
- zajęcia praktyczne
Dokumenty po ukończeniu kursu kucharz małej gastronomii:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN
- certyfikat ukończenia szkolenia/kursu
Dokumenty wymagane do zapisu na kurs kucharz małej gastronomii:
- dokument tożsamości do wglądu
Bezpłatne zaświadczenia
Dla ZUS, KRUS, MOPS, zakładu pracy, etc. wystawiamy na miejscu
Bezpłatna legitymacja szkolna
Uprawnia do zniżek na przejazdy KZK GOP (do 21 rż.) i PKP (do 24 rż.)
Czesne gratis
Czesne 0 złotych przez cały cykl kształcenia na wybranych kierunkach
Przyjazna szkoła
Sekretariat i budynek szkoły, jest dostosowany dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich
Dyplomy państwowe
Dyplom z tytułem zawodowym otrzymasz w 2 językach: polskim i angielskim
Vouchery
Vouchery, zniżki, stypendia.
Przeczytaj więcej o szkole