Kucharz małej gastronomii

Dla kogo kurs kucharz małej gastronomii?
  • chcesz nauczyć się podstawowych zasad gotowania
  • interesujesz się zdrowym odżywianiem i dietami
  • lubisz gotować dla siebie i bliskich
  • myślisz o pracy w gastronomii
Kucharz małej gastronomii odpowiada za przygotowywanie potraw i napojów w punktach gastronomicznych. Zadaniem kucharz jest też dobór i ocena produktów służących do przygotowania posiłków. Kucharz wydaje przygotowane potrawy, które powinny być starannie i estetycznie wykończone.

Czas trwania kursu: 30 godzin dydaktycznych
System nauki: zaocznie lub wieczorowo
Cena: 699 zł (wszystkie materiały na zajęcia wliczone w cenę kursu)


Program:

  • zasady bhp
  • podstawy żywienia i zasady higieny
  • technika w gastronomii
  • sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
  • przechowywanie potraw
  • zajęcia praktyczne

Dokumenty po ukończeniu kursu kucharz małej gastronomii:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu na druku MEN
  • certyfikat ukończenia szkolenia/kursu

Dokumenty wymagane do zapisu na kurs kucharz małej gastronomii:

  • dokument tożsamości do wglądu